Quinta do Espigão - Madeira - Portugal

een unieke plaats met magische stiltes

beelden

video

kontakt

Route

Temidden van Madeira's paradijslijke natuur op de top van een private landengte ligt deze unieke Quinta do Espigão.
Weilanden, bloementuinen en een kleine wijngaard omringen deze uitzonderlijke woning. Portugeese, Moorse en hedendaagse kunst hebben de architectuur van dit geheel beinvloed. De totale woonoppervlakte bedraagt meer als 300 m2. Drie slaapkamers op het gelijkvloers en een kleinere kamer in de uitkijktoren. De keuken met aansluitend eetgelegenheid, de badkamers en leefruimtes zijn dus uitermate ruim. De vormgeving is tijdloos, de materialen duurzaam.
De met hout gestookte vloerverwarming en de open haarden in de keuken en in het salon zorgen tijdens de killere dagen voor een aangename warmte. Deze quinta ligt op 300 m boven de zeespiegel. Aan de zuid- en westkant zijn verscheidene terrassen met een adembenemende blik op de atlantische oceaan, de tuinen, fonteinen en een zwemvijver. De dichtste buren wonen op 800 meter aan de andere kant van de vallei.
Een vredige rust in een ongewone, romantische omgeving met overgetelijke zonsondergangen
Ponta do Pargo ligt op ongeveer 70 km van Funchal en op 1 uur rijden van de luchthaven op de meest westelijke punt van het eiland, en aan de voet van de vuurtoren. De natuur rond Ponta do Pargo - van Calheta tot Porto Moniz - is zo goed als ongeschonden. Het ligt aan de voet van de uitgestrekte laurierwouden die ook tot Unesco's wereld-erfgoed behoren. Een nieuw rigoureus groenplan beschermt deze natuur dan ook terdege. Twintig minuten loopt men van de quinta naar het dorpscentrum van Ponta do Pargo waar men dan ook de meeste basisprodukten kan inkopen. Beide havens; Calheta met zijn zandstrand en Porto Moniz, met de zeewater-lavapools, liggen op een half uur rijafstand. Talrijke sportfaciliteiten zijn voorhanden en voor wandelaars is Ponta do Pargo het ideale uitvalsoord. De Levada Nova ligt op enkele minuten afstand en ook de eerder genoemde laurier-wouden liggen op wandelafstand.

© 2016 Quinta do Espigão lda - Serrado Ponta do Pargo - Madeira - Portugal - NIF 511212909 - tel +351 965 882 317